Min tid i USA

Den 16 Januar 2008 flyttet jeg til USA for andre gang, nærmere bestemt til Westborough, Massachusetts. Jeg ante ikke hva jeg skulle forvente. Jeg hadde ikke bodd i USA siden jeg var 12 år, og så mye hadde forandret seg på den tiden. Jeg visste at jeg skulle bli Junior på High School, og det var det jeg gruet meg til mest. Jeg kjente ingen, jeg ante ikke hvordan fag jeg skulle ta og herregud- hva skulle jeg gjøre i lunsj??


Etter en trist hade på Gardermoen landet vi trygt fremme i Boston. Det var snø og vi kjørte til leiligheten vi skulle starte opp i. Den første tiden brukte vi på IKEA turer, bygge møbler, handle mat og andre nødvendigheter, kjøpe bil og registrere oss på skolen. Jeg var med søstrene mine hele tiden og var SÅ glad for at jeg hadde dem der og da.Etter MYE surr med karakterer og papirer fikk vi starte på skolen. Jeg har aldri vært så nervøs før men heldigvis hadde jeg lillesøsteren min som skulle bli Freshman med meg. Vi fikk en omvisning av vår Guidance counselor og skolen var så stor at jeg skjønte med en gang at jeg kom til å rote meg bort. Jeg fikk velge fag og møte noen medelever som virket koselige.Første dagen var merkelig, jeg var nervøs, spent, glad og  forventingsfull. Mellom hver time var det noen som viste meg hvor neste timen min var, jeg snakket litt med folk her og der, de fleste trodde ikke jeg kunne engelsk engang. Da lunsjtiden kom hadde jeg fått spørsmål fra to stykker om jeg ville sitte med dem, til min store glede, selv om de var yngre. Men da jeg kom inn i kantinen kom en jente på min alder løpende bort og spurte om jeg ville sitte med dem. Da ble jeg i hvert fall glad! Jeg spiste ikke den dagen, turte ikke, for det viste seg å være en av de kule gjengene i trinnet mitt. Tror ikke jeg sa mer enn 20 ord den første dagen, og det var deilig å ha den ferdig.

Kate meg og Colleen- Kristen, Kate og jeg- Engelsk klassen min

Ukene gikk, og selv om jeg var med noen jenter her og der klarte jeg aldri å finne gjengen min. Jeg måtte ta buss til skolen og siden de fleste hadde lappen kom jeg alltid så tidlig. Jeg satt alene forann første time klasserommet mitt lenge og bare hørte på musikk, jeg turte ikke gå bort til noen når de kom. Søsteren min hadde funnet seg en jente fra Colorado som nettopp hadde flyttet dit hun og så jeg kunne ikke være med hun. Jeg satt med de samme på lunsj, og hadde møtt de noen ganger på fritiden, men jeg var stille hele tiden. Jeg var veldig sjenert på den tiden, og jeg syntes det var så vanskelig å ikke finne en god venn jeg kunne være med. Til slutt var det nok. Det var noen jenter jeg hadde sagt hei til noen ganger som satt ved lockeren min og en dag gikk jeg bare bort til dem og satt meg ned om morningen, ”er det greit jeg sitter med dere?” spurte jeg, med sykt bankende hjerte. De så på hverandre og sa det var greit, men har senere fortalt meg at de syntes det var litt rart. Men jeg er SÅ glad for at jeg gjorde det, for dette ble mine nye venner! Kate og Colleen heter de. Jeg var med dem hele tiden fra da av, til jeg fikk meg kjæreste…Han hadde vist interesse i meg med en gang jeg kom, og så mye eldre ut enn oss., vi kaller han bare J. Jeg hadde da kjæreste i Norge men skjønte med en gang at det ikke kom til å funke så det ble slutt. J. Ba meg på date og jeg dro på min første ordentlige amerikanske date! Litt kleint men ganske morsomt egentlig, så ble vi sammen og jeg brukte de neste to månedene mest med han og hans venner. Vi gjorde mye gøy og da ble det litt festing her og der. Westborough er en SYK streng by når det gjelder alkohol, så man måtte være så utrolig forsiktig.

Meg og J i midten

Skolen gikk bra,jeg klarte meg greit nok i de fleste fagene selv om det var utrolig mye mer jobbing enn i Norge. Dette spørs veldig på hvilken skole du ender opp på, for Westborough high school var som en privatskole på nivået. Til slutt ble det slutt med meg og J. og jeg var med Kate og Colleen hele tiden, samt noen andre jenter jeg hadde blitt kjent med gjennom dem. Vi dro ut å spiste, så på film i kjellerene til hverandre, dro på konsert, dro en tur på Cape Cod osv. Jeg fikk meg også jobb sammen med Kate på en liten restaurant, fordi jeg hadde grønt kort. Jeg dro hjem til Norge på sommeren og da var mitt første halvår ferdig i USA! WOW.

Colleen, Izzy og jeg- Cheerleading laget- meg og Austin

Da jeg begynte på mitt senior år begynte jeg å få meg noen andre nære venner som jeg hadde møtt gjennom Kate. Dette var Izzy, Lindsay, Brittany og Cat. Izzy var cheerleader og da bestemte Kate, Colleen og jeg meg for å joine! Dette var en av de beste tingene jeg gjorde, vi hadde det så bra sammen og så mye gøy. Det var et utrolig lavt nivå på cheerleading på WHS så jeg kom inn med en gang selv om jeg ikke kan slå hjul engang. Vi hadde flyttet inn i et hus, slått oss skikkelig til rette og jeg hadde mange morsomme fag. Endelig følte jeg meg hjemme i denne lille byen. I November ble jeg sammen med Austin, som jeg møtte gjennom Izzy og hennes venner, og vi er fortsatt sammen nå.  Det endte opp med at jeg sluttet å være venn med både Kate og Cat, lang historie, men fikk meg noen nye gode venner: Katie og Emily. Tiden fløy og jeg måtte plutselig bestemme meg for om jeg ville hjem til Norge for 3. VGS eller på college… Denne sommeren var jeg en liten tur i Norge, men bodde alene i huset mitt i over en månde. Digg? JA. Jeg jobbet på Forever21 (alle jenters drøm? Det var ikke så gøy, altså) og bare koste meg med vennene mine og hadde en del fester hjemme.. sorry mamma! hehe

Tom fest? haha- Katie, jeg og Emily- en time

Etter MYE om og men, jeg klarte absolutt ikke bestemme meg, endte det opp med at jeg søkte på 5 colleges og kom inn på alle. Katie og Emily skulle begge på Umass, og jeg bestemte meg for å begynne der jeg også. Jeg tror det var mye det at jeg hadde en kjæreste jeg var så glad i som gjorde at jeg ville bli. Og bare det å oppleve college da. Umass var fantastisk, som jeg har sagt så mange ganger før. Jeg studerte psykologi som var spennende, men måtte ta mange rare fag. Jeg var nesten aldri nervøs for noe på Umass, for jeg hadde alltid Katie og Emily der, noe som hjalp så mye. Jeg bodde med en søt jente som endte opp med å være en helt annen person. Jeg festet altfor mye, men hadde det så utrolig gøy.  Austin begynte på Maryland 8 timer unna med bil men vi hadde det ganske bra og det var ikke så vanskelig første året.Så bestemte jeg meg for å flytte tilbake til Norge også London, og vel, nå sitter jeg da her J Bare spør hvis dere lurer på noe. Jeg har så mye mer jeg kan fortelle, men dette er langt nok! Det er mye følelser innblandet i å flytte på denne måten, så jeg forteller gjerne her eller på mail om sånne ting man lurer fært på hvis man skal flytte.