ahuseby.no

juni – desember 2016

Katrine Elena Ascic og jeg har vært på eventyr og skapt den nye ahuseby.no. Den gjenspeiler butikkene på aller beste måte – du skal føle at du kommer inn på nettsiden på samme måte som du gjør i den fysiske butikken, og få mulighet til å lese om historien, merkene og se produktene på en ren og ryddig måte.

Bakgrunn

A. Huseby hadde en hjemmeside som var utdatert, vanskelig å oppdatere og som ikke hadde det imaget de ønsket å fremme. Jeg ble satt på saken sammen med markedsansvarlig hos A. Huseby, Katrine, om å flytte siden til WordPress og gi hele siden en ny look, samt finne en måte å vise alle produktene deres.

Forarbeid

Forarbeidet gikk ut på å ha møter med daglig leder og andre ansatte hos A. Huseby. Her gikk vi igjennom ønsker og statistikk på den nåværende siden, samt snakket om målgruppen og hvem som besøker butikken. Siden A. Huseby er en eksklusiv interiørbutikk er det en litt eldre målgruppe, hovedsakelig kvinner som har en god økonomi.

En ting vi ønsket å fokusere på var å skape samme type image og følelse som når du går inn i en av butikkene deres.  Jeg gikk selv inn i butikken flere ganger for å se på produktene og kjenne på hvordan det føles å være der inne. Butikkene er svært nøye innredet og man ser med en gang at det er eksperter som har satt sammen møbler, farger og tekstiler. Det ser professionelt ut og du får lyst til å gjøre om hele stuen med en gang du er der inne – dette ble et av utgangspunktet for nettsiden.

Samtidig ønsket vi å sette fokus på historien til A. Huseby. Det er en familiebedrift som har holdt til i Oslo i over hundre år med å selge møbler. Dette er unikt og en fantastisk fin historie – noe jeg tenkte ville være verdifult å sette fokus på.

Videre arbeid

Katrine og jeg jobbet med ideer og skisser en god stund, hvor vi sendte bilder og prototyper frem og tilbake mens vi diskuterte på Skype. Da Katrine hadde mye erfaring med kundene og imaget deres ble det et godt samarbeid hvor vi utfylte hverandre.

Jeg satt opp designet på nettsiden og vi fortsette å jobbe iterativt med endringer og tilpasning. Jeg gjennomførte også noen enkle brukertester på bekjente for å både se om funksjonaliteten var på plass, men også hvordan inntrykk de fikk av butikken.

Videre arbeid gikk på å finpusse designet, legge til svært mange produkter og sette opp en blogg. Jeg la til noen designelementer som en faktaboks med generell fakta om historien til butikken, en blogg for å fremme nyheter og kampanjer og fremmet produkter på forsiden.