magasinetkunst.no

mars 2016 – april 2017

 

Jeg har vært så heldig å få designe magasinetkunst.no, den første nettsiden til papirmagasinet KUNST som gis ut av Galleri Fine Art. Det har vært et utfordrende, spennende og svært lærerikt prosjekt.

Bakgrunn

KUNST ønsket å teste ut det store Internett. De så at de trengte en nettside til å supplementere bladet, og jeg fikk rollen om å designe og utviklet nettmagasinet. Målgruppen er ikke spesielt ung, og det å få de til å faktisk klikke seg inn på magasinetkunst.no var utfordingen. Hvordan kunne det supplementere bladet, uten å ta over?

Forarbeid

Det første vi måtte gjøre var å finne ut hvem målgruppen var, og hvem de ville ha. Damer i femti årene, som liker følelsen av papirmagasiner. Som vil være oppdatert på det nyeste innen kunst, og følge med på det som skjer. Som er på sosiale medier, og gjerne deler, liker og kommenterer.

Det måtte være et spennende nettmagasin, både når det gjelder innhold og design. Det måtte være noe nytt, være enkelt å bruke, ha muligheter for annonser og stå i stil med magasinet.

Skissene

Jeg kom raskt i gang med skisser og ble inspirert av spennende nettmagasiner. Den endelige siden endte opp ganske lik de første tankene mine, med med noen endringer etter innspill fra redaktør og designer til papirbladet. Blant annet var det viktig å få inn både horizontale og vertikale annonser, innleggene måtte markeres med “premium” for abonnenter og bloggen måtte skille seg litt ut fra artiklene.

Resultatet

Etter at nettsiden var satt opp utførte jeg noen enkle brukertester med brukere innenfor målgruppen for å se om designet var vanskelig å forstå, leselig og om det førte noen videre til Fine Art.

Utfordringer

Å lage en medlemskapsside med flere nivåer og hvor noen artikler kun kan leses av abonnenter var det som var mest utfordrende. Med god hjelp fra utviklere fant vi en løsning, og har knyttet det til Strex sin mobilbetalingsløsning. Det å gjøre nettsiden spennende OG brukervennlig for denne målgruppen var også utfordrende, da etter erfaring vet jeg at de vil ha det ganske enkelt. I tillegg så skulle artiklene være enkle å publisere for de som jobber med det, og med oppsett av maler ble resulatet bra.