A Huseby

ahuseby.no

juni – desember 2016

Katrine Elena Ascic og jeg har vært på eventyr og skapt den nye ahuseby.no. Den gjenspeiler butikkene på aller beste måte – du skal føle at du kommer inn på nettsiden på samme måte som du gjør i den fysiske butikken, og få mulighet til å lese om historien, merkene og se produktene på en ren og ryddig måte.

Bakgrunn

A. Huseby hadde en hjemmeside som var utdatert, vanskelig å oppdatere og som ikke hadde det imaget de ønsket å fremme. Jeg ble satt på saken sammen med markedsansvarlig hos A. Huseby, Katrine, om å flytte siden til WordPress og gi hele siden en ny look, samt finne en måte å vise alle produktene deres.

Forarbeid

Forarbeidet gikk ut på å ha møter med daglig leder og andre ansatte hos A. Huseby. Her gikk vi igjennom ønsker og statistikk på den nåværende siden, samt snakket om målgruppen og hvem som besøker butikken. Siden A. Huseby er en eksklusiv interiørbutikk er det en litt eldre målgruppe, hovedsakelig kvinner som har en god økonomi.

En ting vi ønsket å fokusere på var å skape samme type image og følelse som når du går inn i en av butikkene deres.  Jeg gikk selv inn i butikken flere ganger for å se på produktene og kjenne på hvordan det føles å være der inne. Butikkene er svært nøye innredet og man ser med en gang at det er eksperter som har satt sammen møbler, farger og tekstiler. Det ser professionelt ut og du får lyst til å gjøre om hele stuen med en gang du er der inne – dette ble et av utgangspunktet for nettsiden.

Samtidig ønsket vi å sette fokus på historien til A. Huseby. Det er en familiebedrift som har holdt til i Oslo i over hundre år med å selge møbler. Dette er unikt og en fantastisk fin historie – noe jeg tenkte ville være verdifult å sette fokus på.

Videre arbeid

Katrine og jeg jobbet med ideer og skisser en god stund, hvor vi sendte bilder og prototyper frem og tilbake mens vi diskuterte på Skype. Da Katrine hadde mye erfaring med kundene og imaget deres ble det et godt samarbeid hvor vi utfylte hverandre.

Jeg satt opp designet på nettsiden og vi fortsette å jobbe iterativt med endringer og tilpasning. Jeg gjennomførte også noen enkle brukertester på bekjente for å både se om funksjonaliteten var på plass, men også hvordan inntrykk de fikk av butikken.

Videre arbeid gikk på å finpusse designet, legge til svært mange produkter og sette opp en blogg. Jeg la til noen designelementer som en faktaboks med generell fakta om historien til butikken, en blogg for å fremme nyheter og kampanjer og fremmet produkter på forsiden.

 

 

Magasinet Kunst

magasinetkunst.no

mars 2016 – april 2017

 

Jeg har vært så heldig å få designe magasinetkunst.no, den første nettsiden til papirmagasinet KUNST som gis ut av Galleri Fine Art. Det har vært et utfordrende, spennende og svært lærerikt prosjekt.

Bakgrunn

KUNST ønsket å teste ut det store Internett. De så at de trengte en nettside til å supplementere bladet, og jeg fikk rollen om å designe og utviklet nettmagasinet. Målgruppen er ikke spesielt ung, og det å få de til å faktisk klikke seg inn på magasinetkunst.no var utfordingen. Hvordan kunne det supplementere bladet, uten å ta over?

Forarbeid

Det første vi måtte gjøre var å finne ut hvem målgruppen var, og hvem de ville ha. Damer i femti årene, som liker følelsen av papirmagasiner. Som vil være oppdatert på det nyeste innen kunst, og følge med på det som skjer. Som er på sosiale medier, og gjerne deler, liker og kommenterer.

Det måtte være et spennende nettmagasin, både når det gjelder innhold og design. Det måtte være noe nytt, være enkelt å bruke, ha muligheter for annonser og stå i stil med magasinet.

Skissene

Jeg kom raskt i gang med skisser og ble inspirert av spennende nettmagasiner. Den endelige siden endte opp ganske lik de første tankene mine, med med noen endringer etter innspill fra redaktør og designer til papirbladet. Blant annet var det viktig å få inn både horizontale og vertikale annonser, innleggene måtte markeres med “premium” for abonnenter og bloggen måtte skille seg litt ut fra artiklene.

Resultatet

Etter at nettsiden var satt opp utførte jeg noen enkle brukertester med brukere innenfor målgruppen for å se om designet var vanskelig å forstå, leselig og om det førte noen videre til Fine Art.

Utfordringer

Å lage en medlemskapsside med flere nivåer og hvor noen artikler kun kan leses av abonnenter var det som var mest utfordrende. Med god hjelp fra utviklere fant vi en løsning, og har knyttet det til Strex sin mobilbetalingsløsning. Det å gjøre nettsiden spennende OG brukervennlig for denne målgruppen var også utfordrende, da etter erfaring vet jeg at de vil ha det ganske enkelt. I tillegg så skulle artiklene være enkle å publisere for de som jobber med det, og med oppsett av maler ble resulatet bra.

Cenium

Cenium

Hjemmeside

Cenium kom til meg med et ønske om en ny og mer moderne hjemmeside. De hadde mange gode ideer og vi jobbet sammen for å finne en retning som passet deres image og som fungerte på tvers av platformer. Resultatet ble en stilren, responsiv hjemmeside med store bilder og oversiktlig informasjon.

Siden blir lansert snart på www.cenium.com

Idebank for Småbarnsforeldre

Idebank for Småbarnsforeldre

Nettmagasin

Dette prosjektet ble gjort i samarbeid med Blogit. Vi kom på og lagde et helt nytt nettmagasin for Idebank for Småbarnsforeldre, som har over 30 000 likes på Facebook. Magainset er basert i WordPress og har mange forskjellig funksjoner, som sliders, gallerier og rangeringer.

www.smabarnsforeldre.no