Spørsmål fra London

Har du forslag til noen kjekke aktiviteter/ting man kan gjøre når man er i London som koster lite eller er gratis? (Du har allerede nevnt Tate da). :-)– Du kan se her, jeg har lagt ut en del tips :) de fleste museer er gratis, så det er hvertfall verdt det! Også markeder er koselig og spennende å dra på!

Er guttene pene? :D– Noen ja, noen nei :) haha, vanskelig å svare på, det finnes jo litt av hvert!

Sett noen kjendiser?– Nei det har jeg ikke L eller jo! Vi var på paperchase en dag da hun damen bak disken nikket bort på en mann og sa ”se!” .. vi hadde aldri sett han før, men han var visst på en populær Engelsk TV serie :- )

Hva har du tenkt å gjøre etter du er ferdig å studere?– Jeg vet ikke enda! Jeg har lyst til å dra til New York og ta mastergraden min ved NYU, hvis jeg klarer å beholde det grønne kortet mitt kan jeg nok gjøre det. Eller kanskje jeg tar master graden min i Norge.. jeg vil hvertfall ta mastergrad, men kan hende jeg tar et år fri å jobber i praksis eller noe. Vi får se! Flytter hvertfall tilbake til Norge, hjem, og tar det derfra:)

Hvor lenge skal du vere i london?– Tre år! Eller, to og et halvt år til ca.

Hei, hvilke butikker burde man virkelig ikke gå glipp av i London? :) Hovedsaklig klær, sko og sminke.– Topshop har så mye fint! River Island, Primark (billig!), Aldo for sko, Next og New Look, Selfridges. For sminke er det MAC butikk på Covent Garden, ellers kan du dra på Selfridges hvor du har alt mulig du kan tenke deg av sminke!

Kan du skrive om hvor man kan finne de beste skobutikkene ? Jeg skal til London i påsken, så har jeg planer om og kjøpe mange sko, så da hadde det vært supert om du kunne skrevet litt om det :) Hvor man finne merke skoene, og hvor man finner billige sko.– River Island, Dorothy Perkins og Topshop har mange fine sko! Primark har mange fine og billige sko. Aldo har fine sko, men de er litt dyrere. Jeg har ikke handlet sko på noe andre steder enn det, egentelig.

blir du ofte id-ed når du kjøper alkohol i london?– Ganske ofte faktisk. På Tesco blir vi nesten id-ed hver eneste gang, og ofte på pubber og klubber.

Er det vanskelig å komme inn på utesteder når man er under 18? :) (Om du veit, siden du er over!)– Jeg vet faktisk ikke, tror det varierer litt. De spør alltid om å se legitimasjon, men om de faktisk ser på datoen er noe annet. Vi må jo egentelig peke ut hvor datoen står og som oftest bare gir de den tilbake og sier det er greit. Engelske jenter pynter seg alltid veldig ut på byen så hvis du tar på deg noe fint og classy og høye sko og snakker norsk (de liker nordmenn virker det som) burde det ikke være så mye problem. Det værste som kan skje er jo at de sier nei og du prøver neste sted :) dra tidlig i Leicester Square, da er det størst sjanse.

Har du hørt noe om The School of Oriental and African studies, University of London? har tenkt å studere der, men er også usikker på jobbmuligheter etterpå. Vet du noe om arbeidsledigheten i London/England? Jeg så du nevnte at det lite sannsynlig å få jobb i London etter ditt studie.– Den har jeg aldri hørt om faktisk! England sliter VELDIG med jobb og sånt nå, vi har lært masse om det, hvordan vårt kull kommer til å slite noe utrolig med å få oss jobber. Bare det å få internship blir vanskelig. Jeg har ikke tenkt å jobbe her, blir nok Norge, det er mest sikkert. Men hjelper kanskje litt her at man er Norsk?

Hvordan søkte du på skole til London?– Jeg søkte gjennom UCAS, og fikk litt hjelp av Study Across The Pond

Hvordan fikk du søkt til lånekassen?– Sente søknad gjennom laanekassen.no

Hvordan fant dere leilligheten dere bor i?– Det kan du lese om her!

Hvordan område anbefaler du bo i?– Det vet jeg ikke helt egentelig! Jeg kan ikke så mye om de forskjellig områdene I London, så det burde du nesten sjekke litt på nettet :)

Er du fornøyd å bo og leve som student i London sånn generellt?– Ja veldig fornøyd! Vi lever jo litt luksus studentliv fordi vi får så mye penger fra lånekassa og alt er så billig her, men det er alltid mye å gjøre og jeg trives veldig godt her!

Når du flyttet for andre gang, hvordan var det å skaffe seg venner på High School?– Du kan lese historien min her!

Har du tenkt flytte tilbake til USA, evt gå mer skole i USA?– Kanskje! Jeg tar det som det kommer, det avhenger litt om jeg får beholde det grønne kortet mitt eller ikke. Også hvordan det går med kjærligheten og alt sånn :)

Hvilke bladet leser du?– Mine favorittblader er Nylon og Glamour fra USA :) Jeg leser også Cosmopolitan randomly, og noen andre jeg bare plukker opp.Favoritt bøker?-Jeg har maaange favorittbøker, her er de jeg kommer på i farten: The Time Travelers Wife av Audrey Niffinger, Deception Point av Dan Brown, Kissing Doorknobs, Harry Potter Bøkene, Stieg Larsson triologien (selvom jeg bare har lest de to første så langt). Akkurat nå leser jeg “Under the Banner of Heaven” av John Krakauer, som handler om Mormoner i USA, den høres dødskjedelig ut men er faktisk kjempespennende! Jeg elsker jentete bøker (som de av Lauren Conrad) og krim.

Favoritt artister/sanger?– Mine favoritt artister må nok være Taylor Swift, Britney Spears, JoJo og Lady GaGa (ja jeg vet, Herregud! haha). Jeg liker det meste av det som går på radioen og alt som kan danses til:)

Favoritt butikker/ klesmerket?– Favorittbutikkene mine varierer veldig. Jeg har falt helt for Topshop siden jeg kom hit, og River Island. Jeg liker Acne veldig godt, men det har jeg ikke akkurat råd til desverre. Ellers liker jeg å handle mye på de “vanlige butikkene” som H&M, Bik Bok, Forever21 osv. Og jeg handler også en del på eBay.

Favoritt parfyme?-Min favorittparfyme er den jeg har nå: Miss Dior Cherie. Jeg tror jeg liker den mest fordi flasken er såå søt! hehe

Har du noen must have produkter?-Jeg er ikke noe produkt menneske egentelig, men jeg bruker alltid Morrocan Oil i håret etter jeg har dusjet! Must have mascaraen min er Maybelline “The Falsies,” den funker kjempebra!

Leser du noen blogger, eller er innom noen nettsteder regelmessig?-Jeg er innom maaaange blogger og nettsider hver dag! Kan nevne de jeg er mest på! Vanlige nettsider: Facebook, Twitter, eBay, Fetch me some Music forum, We heart it, Aftenposten (prøver hvertfall!), Oasis Plus (skolesiden), Topshop, Forever21, WordPress. Blogger: Cath in the City, Ulrikke Lund, Fashionjunkiie, Knight Cat, Studded Hearts, Le Love/Fashion/Smoking, Olsens Anonymus, 5 Inch and Up, Cest Chic, Fashion Toast, Cupcakes and Cashmere, Drea, Karlas Closet, Living Doll, Mira Jakobsen, Linda Mari, Elenita, Vanillascented, Fotballfrue, Who What Wear, Silje Bredesen, Sea of Shoes, Post Secret, Miangelito, Krist.in …. og så videre, sa det var mange!

Hva slags pc har du? Hvilket kamera har du? Hvilke redigerings program bruker du?– Jeg har Macbook Pro 13″, Canon EOS xsi kamera, og jeg bruker Photoshop CS5 (eller bare iPhoto redigeringen + picnik.com)

Har du hatt noen negative opplevelser med bloggen? – Jeg har faktisk ikke hatt en eneste dårlig opplevelse med bloggen! hehe, kanskje på tide? ;)

Heisann, jeg ønsker å studere i London til neste år. Hvordan er studentmiljøet, vil du anbefale det? England har jo super gjeld, har dere merket det på skolen?– Studentmiljøet er veldig bra. Alle var veldig sjenerte og stille i begynnelsen, men det var det første uken, “freshers week” var til, å bli kjent! Nå snakker alle med alle og jeg gleder meg til å dra på skolen og møte alle sammen igjen :) Jeg har ikke merket gjeldet på skolen, men akkurat nå har de kuttet lærerbudsjettet for høyere universiteter med 40%, og læreren vår sa at det neste kullet som begynner kommer til å ha en god del mer problemer enn oss. Det blir mye vanskeligere å komme inn neste år (tror det blir tatt bort ca. 6000 skoleplasser på hvert universitet i England), og prisene blir sannsynligvis satt opp. Han sa at vi var veldig heldig!

Fikk du stipend fra laanekassen? Jeg bor i USA naa og gaar freshmen year paa college og har planer om aa bli her, jeg leste paa laanekassens side at du maa ha generell studiekompetanse. jeg fullfoerte ikke videregaaende i norge, men tok senior year paa high school, vet du om det holder som generell studiekomptanse?– Dette har jeg faktisk snakket med Lånekassa veldig mye om, for jeg var i akkurat samme situasjon som deg! Men de sa at hvis du har tatt senior year på High School så skal du få lån andre året på college, det burde ikke være noe problem. Men med mine erfaringer er lånekassen veldig treig og vanskelig å få tak i, så du burde begynne å snakke med dem så snart som mulig!

Jeg har lest bloggen din kjempe lenge og synes den er kjempe fin! Lurte på hvordan det går med deg og Austin, det er en stund siden du har skrevet om han. Forresten har søsteren din også blogg? Og hva er det egentlig du har tenkt å utdanne deg til? Er du ferdig utdannet et yrke når du er ferdig på den skolen?– Tusen Takk! :) Som sagt, det går greit med oss :) Det er ikke så mye å skrive om han siden vi ikke sees sånn som vi gjorde før. Søsteren min har ikke blogg for tiden, hun har prøvd en del ganger men aldri klart å komme ordentelig igang. Jeg vet ikke helt hva jeg vil bli enda, har veldig lyst til å jobbe i blad/publishing, derfor jeg tar “publishing, Media and Journalism” nå. Kunne godt tenkt meg å bli journalist! Men det finner jeg vel ut i løpet av disse tre årene :) Jeg er egentelig ikke ferdig utdannet i et spesifikt yrke, jeg skal hvertfall ta master graden min i noe litt mer spesifikt etter jeg er ferdig på Middlesex!

hva anbefaler du – macbook pro 13″ eller 15″?– Faktisk 13″ ! Jeg elsket å ha en stor skjerm, og trodde jeg skulle merke veldig stor forskjell da jeg måtte kjøpe meg en str. mindre, men det er ikke noe problem i det hele tatt. Den er så mye lettere og alt ellers er helt likt!

Hvis jeg ikke husker feil har du sett Taylor Swift live. Syns du hun var bra? :)- Jeg har sett henne tre ganger live, og hun har vært like fantastisk hver gang! Siste gang så jeg henne “alene” i hennes egen konsert. Hun er kjempeflink, synger live men samtidig lager show. Spiller gitar, piano og trommer. Skifter en del, og snakker MASSE med publikum, det er en av de tingene jeg elsker med henne.

Men lurer på hvor lett det er å bli kjent med folk i England versus USA? Hva likte du best, alt i alt?- Jeg tror egentelig det spørs veldig. Jeg syntes det er like lett, det spørs hvilken situasjon du er i. Det var kjempelett å bli kjent med folk på Umass, men ikke fult så lett å bli kjent med folk på High School. Det var også ganske lett å bli kjent med folk på Middlesex, siden de fleste var alene. Hvis man bor i dorms uansett, tror jeg det er lett :)

Hvordan er engelskmenn i forhold til amerikanere? hvem liker du best? Hmm, vanskelig! Vet du hva, alle er forskjellige, og jeg tror ikke det har noe med hvor folk er fra som har å gjøre med hvordan de er. Nå kjenner jeg folk fra mange land i verden, og alle er like hyggelige!

Hvor gjorde du av verdisaker som bla. pc når du bodde på dorm, og ikke var på rommet?– Det var smekkløs på døra vår, så den låste seg automatisk når vi gikk ut, så det var ikke noe problem :) Men da måtte vi huske nøkkler!!

Hvorfor valgte du å ikke fortsette på UMass og heller dra til London for å studere?– Det begynte med at jeg bare kom inn på en psykologi time mitt sophmore år på Umass, noe jeg syntes var så teit fordi det var psykolig jeg var der for å studere, ikke kjemi og masse annet tull! Jeg sa det til mamma, og hun foreslo at jeg skulle sjekke litt i London. Jeg snakket med Helene som allerede hadde søkt på Middlesex, og gikk innom og så at de hadde AKKURAT det jeg faktisk ville gjøre. Etter mye om og men bestemte jeg meg for at dette var det beste for meg. Selvom jeg elsket Umass, måtte jeg gå på skole for noe jeg faktisk ville. I tillegg flyttet jo familien min hjem til Norge i sommer, og jeg ville være litt nærmere dem

Hvordan har du fått til dette designet? Det er kjempe fint! Må du betale for CSS, eller har du fått til å redigere det uansett?- Takk!:) jeg har kjøpt CSS upgraden på WordPress, også har jeg fikset CSSen og designet mitt selv :)

Fortell om dei tinga (så langt) som MÅ opplevast når man er London! Type ting ein ikkje finn i turist-guidar osv! :)- Hmm, Nå har jeg egentelig ikke vært her lenge nok til å si så mye om det, jeg har på en måte gjort mest “turist ting.” Men jeg anbefaller å spise picnik i Hyde Park og dra på Speakers Corner, dra på et søndagsmarked, gå rundt på Covent Garden..

Favorittsang av Taylor Swift?– Oh, altfor mange! Kan jeg nevne sånn 10? haha, here goes: Our Song, I’d Lie, Breathe, I’m only me when I’m with you (minner meg så om cheerleading!), Stay Beautiful, Mean, Enchanted, Haunted, Picture to Burn, Untouchable

Favoritt sted å bo? – Jeg klarer ikke å velge et favorittsted å bo! Alle stedene jeg har bodd har vært fantastiske på hver sine måter. Jeg elsker å bo i “byen” som jeg gjør nå, har alltid har lyst til å bo i en storby :)

Hvilke stilikoner har du?– Olsen tvillingene og veldig mange bloggere! Jeg elsker også stilen til Carrie Bradshaw på Sex and the City og Serena fra Gossip Girl :)

I hvilket land ser du for deg at du slår deg til fo godt i? :-)– Jeg ser egentelig for meg USA :) Men det har jo veldig mye å si på hvem jeg ender opp med å gifte meg med, hvordan jobb jeg får og alt det. Jeg vil ikke bli boende i London, så det blir mest sannsynligvis enten Norge eller USA.

Er i London EN helg (fredag-mandag), hva må jeg ha med meg? Butikker, opplevelser, utesteder?– Se et show (Løvenes Konge er fantastisk og har hørt at Wicked er like bra!), drikk Starbucks kaffe, gå opp og ned hele Oxford Street og gå inn i alle butikkene du vil, dra til Camden og se i alle vintage butikkene og bodene, dra på en ordentelig engelsk pub og ta deg en øl (eller to.. eller ti :D), spis i China Town hvis du liker kinamat og ta deg en tur i Hyde park! Hvis du skal med venner kan dere sjekke ut noen klubber i Leicester Square og rundt der i sentrum! Har bare vært på en men det er gøy! Og Norske jenter har nok ikke så mye problemer med å komme in…. :)

Studerer Helene også på Middlesex?– Helene studerer også på Middlesex ja, hun er bare på hovedcampuset dems- Hendon :) Hun studerer Psykologi med Human Resource Management.

Har tenkt til å studere et par år i England, kanskje i london og lurte på om det er virkelig dyrt å bo og samtidig studere der?– Det du får av Lånekassa holder i massevis! Jeg bor i en rimelig stor leilighet i et fint strøk med en annen person, og betaler ca. det samme som de som bor på skolen. Mat er forferdelig billig, blir fortsatt like sjokkert hver gang jeg går i butikken! Transport er litt dyrt, hvertfall hvis du må reise langt for å komme til skolen eller inn i byen. Det koster litt å dra ut, med mindre du bare drar på skole fester. Det er lurt å spare opp litt over sommeren og sånt til shopping og andre ting, men med lån går det helt greit!

Hvordan går det med deg og Austin? Har ikke sett at du har skrevet noe om han i det siste.– Det går greit med oss. Han har det ikke så bra for tiden og vi har ikke fått snakket ordentelig på over en måned pga jeg har ikke internet og vi kan ikke ringe.. men vi klarer oss :)

Vil du si du blir påvirket av den britiske dialekten?– Haha, jeg blir faktisk ikke påvirket av dialekten. Derimot føler jeg meg kjempedum når jeg åpner munnen og snakker Amerikansk, britisk er så mye finere! Og med en gang jeg har sagt to ord stopper folk meg og bare “er du fra Amerika?!” haha. Men jeg har gjort om en del ord som å si flat istedefor apartment og jumper istedefor sweater.

Er studentmiljøet internasjonalt?-Studentmiljøet er SUPER internasjonalt! Selvfølgelig er det flest engelskmenn, men jeg har venner fra Latvia, Polen, Lithauen, USA, Tyskland og så videre. Har hørt en del Nordmenn og Svensker også, har bare ikke snakket med de, hehe. Ikke vær redd for engelsken din hvis du skal studere her for halvparten av de i klassen min kan ikke engelsk i det hele tatt.

Kan du ikke fortelle litt hvor mye skolen koster osv?– Skolen koster 9900 pund i året, som tilsvarer ca. 90 000 kr. Alt dette blir dekket av lånekassa, og 30% (tror jeg) blir omgjort til stipend når du består.

Vil du si at middlesex utvikler modnere studenter enn Umass (fikk inntrykk at man måtte være mer selvstendig der).– Nei jeg vil egentelig ikke si det. Man må være mye mer selvstendig, men det kan være fordi jeg har flyttet hit internasjonalt og ikke bodde her fra før av. Mange av de jeg studerer med bor fortsatt hjemme og kan ikke sette på en vaskemaskin engang.

Hvor mye fikk du i lån etter Umass? Er jo ganske dyrt, og tviler på at du fikk støtte av lånekassen til skolepenger? (Siden det var første året…)– Fikk ikke støtte av lånekassen nei, men jeg fikk ikke så mye lån siden det ikke går ann å få mye lån i USA. Fikk første året av foreldrene mine, minus det lille lånet som jeg hjelper til å betaler ned selv.

Kan du ikke gi oss en guide til nettshopping :)) ?– Jo det kan jeg! :) Kan skrive et eget innlegg om det! Noe spesielt du ser etter?

Hva er best, Usa/Umass eller London/Middlesex? Alt i alt :)– Det er umuuulig å svare på! Hehe. Jeg hadde det mye mer gøy på Umass, siden hele college opplevelsen er annderledes, mye fester og det å bo på dorm og sånt. Hvis jeg hadde bodd på dorm her hadde det nok vært like gøy. Men jeg syntes det å studere er mye morsommere her, siden jeg faktisk studerer noe jeg har veldig lyst til å lære! Også er det jo veldig morsomt å bo i egen leilighet.

interessant å lese bloggen din. Jeg skulle egentlig vært på middlesex uni akkurat nå selv. jeg kom inn sist vår (film & interactive arts), men det ble oslo på meg i stedet. Jeg vet ikke om jeg skal til london neste år… hmm, men i hvertfall, tror du det er lett å få seg jobb i london etter studiet? vil du bli i london? og har du noe anelse om hvordan de andre studiene er? (som mitt feks XD )– Det er nok veeeldig vanskelig å få seg jobb i London uansett hva for tiden, pga at de har så utrolig dårlig økonomi. Vi lærer masse om det i en av fagene mine, og det er bare deprimerende hvor mye vi leser om hvor håpløst det blir for vår generasjon å få en ordentelig fast og sikker jobb etter bachelor graden. Jeg vil ikke bli i London etter studiene, det har jeg bestemt meg for allerede :) jeg trives kjempegodt her! Men kunne ikke sett for å sette meg til ro her med en familie, på en måte. Ditt er nok på Cat Hill campus? Eller kanskje på Trent Park der jeg er :) Jeg vet ikke så mye om hvordan det er men kan ikke tenke meg at der for hardt, egentelig! Mitt er hvertfall ikke noe hardt enda og det er jo litt av det samme. Men det er veldig spennende og gøy!

Egentlig ikke et spørsmål da, men kunne du vist oss leiligheten din på bloggen? :)- Jeg har lagt ut bilder før, du kan se de her!

Hva måtte du gjøre for å søke?Jeg søkte gjennom UCAS, som var den enkeleste måten. Jeg måtte skrive en personal statement på 47 linjer, hvor jeg skrev om megselv og ting om meg som passet til det jeg skal studere. Jeg måtte også på en referanse fra en lærer, og da tok jeg engelsk læreren min fra Westborough High School. Jeg måtte legge inn alle karakterene mine fra OPG, Westborough high School og Umass (dette tok veldig lang tid, komplisert var det også). Det tok en stund å fylle ut på grunn av at jeg ventet fra svar fra lærerer og fikk litt hjelp fra studyacrossthepond.com :) men var verdt det in the end!

Skal du bo på skolen eller i leilighet?Vi skal leie oss en to soveroms leilighet :) Jeg har hørt at det å bo på skolen er ikke sånn kjempebra, og de fleste anbefaller leilighet. Vi har sett litt rundt på nettet og skal se om vi finner noe som er fint og rimelig!

Hvilke andre skoler var det du søkte på i USA egentlig?University of Tampa i Florida, University of Arizona i Tucson hvor jeg bodde før, Northeastern University i Boston og American University i Washington D.C :)

hvor mye betaler du for å gå der ?Det koster 9900 pund, som er ca 93,000 kroner. Lånekassen dekker jo dette :)